Lara Taubman, Revelation

Een debuut-CD van een singer-songwriter uit New York City. Deze Lara Taubman was als schrijfster en curator actief in de kunstwereld van New York. Ze kreeg pakweg 4 jaar geleden de behoefte om liedjes te schrijven en zelf te zingen en dat heeft dus tot dit album geleid. Producer is Hugh Christopher Brown, die we eerder in actie hoorden met Suzanne Jarvie en David Corley, beide hebben we in ons hart gesloten. Of dat ook gaat gebeuren met deze Taubman moet worden afgewacht. Er is niets mis met de songs en de begeleiding, maar aan Lara’s stem moet je wennen. Het is zo’n stem waar je van houdt of juist niet, Lara komt soms stevig door, is wat ‘scherp’ aan de randjes, zeker in de hogere regionen, met aan het eind van de zinnen iets te veel vibrato, maar het went wel. De begeleiding is zeer adequaat en klinkt als een klok. Onder aanvoering van producer Brown (piano, orgel, bas, akoestische gitaar, clavinet, key arrangement, wurlitzer piano) horen we bijdragen op bas, drums, pedal steel, gitaren, mandoline, lap steel, viool en zang. Het uitgangspunt van Lara’s muziek is folk, maar we horen ook soul (‘Hookup’). De mooiste nummers zijn voor mij ‘Cold Side Of Spring’ met de viool in de begeleiding en een heerlijke gitaarsolo en ‘Akureyi’ (dat is de vierde stad van IJsland) met de mandoline in de hoofdrol. De songs zijn alle geschreven door Lara, met tekstuele hulp van Brown.

Nogmaals, een redelijk debuut. Het is wel heel erg wennen aan haar stem, maar er zullen ook voldoende liefhebbers zijn die dit juist prachtig vinden. (Wolfe Island Records, distr. (Continental Record Services).