Meteen naar de inhoud

Zach Aaron, Fill Dirt Wanted

Zo af en toe komt er een release langs die onbekend is, maar onmiddellijk charmeert en hoogst waarschijnlijk jarenlang in de buurt van de speler mee zal gaan. En daarbij speelt de brievenbus, gek genoeg, een belangrijke rol. Zach Aaron en producer Giovanni Carnuccio besloten om het nieuwe album Fill Dirt Road met een persoonlijke boodschap naar de journalisten in Europa te sturen. Op een stuk karton werd Howdy! From Texas geschreven. En daaronder een fikse zwarte streep. Bij het uitpakken is er de veilig verstuurde cd, een schrijven met wat perscitaten en de persoonlijke boodschap. Fill Dirt Wanted kan bijna niet tegenvallen.

In 2014 debuteert Zach Aaron met Find My Soul, twee jaren later is er Murder Of Crows. Het zijn langspelers gevuld met countrymuziek. Aaron gaat de emoties in zijn teksten niet uit de weg. ‘Southeast Texas Trinity River Blues’en ‘Dying Hobo Blues’ zijn veelzeggende titels. Aaron voegt een flink portie blues toe aan zijn muziek.

De inwoner van Tarkington, een plaatsje in de buurt van Houston, noemt Woody Guthrie en Guy Clarke als invloeden. Hij wil niet in de schaduw staan van giganten, maar noemt muzikanten die hem beïnvloed hebben. Het is aan het geluid te horen, dat Aaron diep wil graven in de geschiedenis van de country.

Twaalf tracks voor ruim vijfenveertig minuten muziek. In opener en titelnummer ‘Fill Dirt Road’ is het duidelijk dat Aaron in overleg met producer Giovanni Carnuccio III kiest voor een eenvoudige aanpak. Het geluid in de studio is het geluid in de huiskamer. In een keer zijn de nummers opgenomen. Eerlijker kan een band niet klinken.

In ‘Animal Of Burden’ is er ruimte voor de begeleiders. Kevin Forster op viool en gitaar en de ritmesectie Dave Leach (bas en piano) en Giovann Carnuccio III (trommels). ‘Dayton Train’ is een uptempo countrytrack en een observatie over een treinreis, ‘Shelter Of The Storm’ is een langzame blues en ‘Dying Hobo Blues’ heeft een mooie intro op piano door Dave Leach. Zo musiceren Aaron en de begeleiders drie kwartier. Het is voor de luisteraar niet meer dan logisch de replayknop in te drukken. Fill Dirt Wanted charmeert en zal jarenlang meegaan.(Independent)

Scroll To Top