Meteen naar de inhoud

Joshua Ray Walker, Glad You Made It

De krul in het blonde haar is groot, de lokken in de nek zouden zo maar een matje kunnen zijn. Joshua Ray Walker is een opvallende verschijning. Hij benadrukt dat door op de hoes van zijn tweede langspeler zich te laten fotograferen met een losgeslagen kabinet aan mensen. In alle gekte staat Walker met een borrel in de hand en kijkt rustig toe. Gekleed in een buitenissig jasje is hij het rustige middelpunt van een hilarische prent.

In 2019 debuteert de inwoner van Dallas met Wish You Were Here. Als tiener doet hij ervaring op. Hij speelt jaarlijks meer dan tweehonderd shows. Walker is typisch zo’n artiest die in elke kroeg en op elke straathoek zijn gitaar uit de koffer pakt. Het debuut krijgt lovende recensies. Referenties als Dwight Yoakam, John Prine en Blaze Foley zijn niet mis te verstaan. Americana met een snik, country verhalen uit de donkere hoeken van Texas en bij alle ellende is er de vreugde van het musiceren.

Walker nodigt voor vervolg Glad You Made It bevriende muzikanten uit om te helpen bij het afronden van de tracks. Met producer John Pedigo is de basis voor nieuwe liedjes opgenomen. Nu mag er worden ingekleurd. De koelkast is gevuld, er is altijd eten en drinken en veel tijd om met plezier muziek te maken.

Glad You Made It telt tien nummers. Opener ‘Voices’ laat horen wat Walker met zijn stem kan. Hij heeft een groot bereik en legt met groot gemak emotie in de verzen. Daarna is ‘True Love’ een uptempo track. De bezoekers van een concert zullen een plek op de vloer zoeken, terwijl Walker superieur glimlachend de band aanvuurt met een dansende solo op gitaar. Bij ‘Cupboard’ wordt duidelijk dat Walker in zijn jeugd naar een brede collectie groepen heeft geluisterd. In het persschrijven wordt de naam Dire Straits genoemd en het is inderdaad alsof Mark Knopfler in een hoek van de studio heeft staan wachten om los te gaan.

Tien nummers voor ruim een half uur muziek op deze tweede langspeler van Joshua Ray Walker. Afsluiter is het ronkende, rockende ‘D.B. Cooper’. Zelfs hardrock krijgt een snik mee. Glad You Made It is een mooie verzameling tracks. Joshua Ray Walker becommentarieert op geheel eigen wijze de zaken in deze wereld, vindt zijn nummers op de straathoeken in Dallas en weet pijnlijke ellende veelal in opgewekte countryrock te verpakken. Glad You Made It is op een vreugdevolle manier verslavend. Chapeau! (State Fair Records)

Scroll To Top