Meteen naar de inhoud

Matt Hill, Savage Pilgrims

Matt Hill heeft enkele albums uitgebracht onder de naam Quiet Loner (in 2004 en 2010 bereikte hij de toppositie op de UK Americana chart , maar nu komt er het eerste werkstuk onder zijn eigen naam uit. Matt is een Engelsman, die een echte storyteller is en zijn eigen Engelse versie van Americana Folk maakt. Met een heerlijke akoestische begeleiding vertelt Matt elf verhalen over met name mensen uit zijn leefomgeving (Nottinghamshire), maar ook zijn held Johnny Cash komt aan de beurt. Hij groeide op in hetzelfde stadje als D. H. Lawrence, ‘The Exile Of D. H. Lawrence’ gaat over hem. ‘Billy’s Prayer’ vertelt over een bokser, Billy Marchant’, uit de omgeving van Salford (bij Manchester, waar de CD overigens is opgenomen in een studio op de zolder van een pub), die in New York gaat vechten (waar gebeurd). ‘Bendigo’, een epos met lappen tekst is gebaseerd op een gedicht van Arthur Conan Doyle uit 1909. De begeleiding is kleinschalig en voornamelijk akoestisch, met gitaar, bas, banjo, mandoline, cello, fluit en wat percussie. De elektrische gitaar van medeproducer Sam Lench (Matt zelf is de ander) of van James Youngjohns klinkt een enkele maal door. Een gedeelte uit het bijzondere epos ‘Bendigo’: ‘You never heard of Bendigo? You should’ve seen him peel. Half of him was whalebone, half of him was steel. Fightin’ weight eleven ten, five foot nine in height, always ready to oblige if you want a fight’.

Een heel aparte CD, mooie verhalende songs, subtiele begeleiding. (Quiet Loner Records).

Scroll To Top