Meteen naar de inhoud

Krista Shows, Prone To Wander

Prone To Wander (letterlijk ‘vatbaar voor zwerven’) is de debuutCD van een 30-jarige singer-songwiter uit North Carolina in de USA. Om met de deur in huis te vallen, het is een CD die beslist de moeite waard is. In de eerst plaats is daar die prachtige stem van Krista. Om een vergelijking te maken: wie kent nog Helen Shapiro uit de UK. Op 14-jarige leeftijd in 1961 kwam haar ‘Walking Back To Happiness’ overal in de hitlijsten. Niet de tekst (gewoon een simpel liedje), maar de stem was opvallend, een mooie diepbruine stem, zeker voor een 14-jarig meisje heel ongewoon. Later was er nog ‘Queen For Tonight’ en toen werd het stil wat betreft de hitlijsten. In de jaren 70 zag ik Shapiro schitteren in de musical Oliver in Londen. Maar nu terug naar de in Texas geboren Shows. Als serveerster verdiende ze het geld bij elkaar om de opnamen van de 10 eigen songs te kunnen betalen. Met producers Stu Cole (van de Squirrel Nut Zippers, ook op gitaar en zang) en Bronson Tew (gitaar, drums, vocals) en de verrassende Scott Sharpe op gitaren en pedal steel kwam een heerlijk product tot stand, met de stem van Krista als belangrijkste blikvanger. Hoogtepunten op de CD zijn ‘It’s Gone’, ‘Prone To Wander’, het rockertje “Twenty-two’ en de afsluiter ‘Full Of Sin’ (‘I am a girl that’s full of sin, I drink and I smoke, I play music with friends’).

Altijd verrassend, zo’n geslaagd debut. Die stem…. De prima songs, ‘Glory, Glory’ is een soort spin-off van ‘Will The Circle Be Unbroken’, de andere songs zijn absoluut origineel en groeien in je beleving. (Frumabuv Records)

Scroll To Top