Debuutsingle The Abes gratis verspreid door Nederland

Morgen zaterdag 29 augustus is het wereldwijd Record Store Day. Voor de 60’s pop band The Abes is dit een speciale dag want tijdens deze Record Store Day zullen 3000 exemplaren van hun debuutsingle ‘Emmylou’ door alle in Nederland aan Record Store Day deelnemende winkels gratis aan hun klanten mee gegeven worden.

De band The Abes bestaat uit Paul en Roy Abrahams. Paul en Roy zijn broers tegen wil en dank. Tijdens hun vroege jeugd zijn ze altijd aan het ruziën en regelmatig komt het daarbij tot fysiek geweld. Het enige wat ze gemeenschappelijk hebben was dat ze graag naar hun oom Don gaan. Die laat Paul en Roy tijdens die bezoeken veel muziek horen en hen op die manier kennismaken met de geschiedenis van de popmuziek.

Inmiddels wonen Paul en Roy al lang niet meer op hetzelfde adres. Na het verlaten van het ouderlijk huis zien ze elkaar alleen nog op verjaardagen en andere gelegenheden, maar het contact gaat nooit van harte.

Na zijn overlijden erven Paul en Roy de twee gitaren van oom Don. Dit brengt de broers weer bij elkaar en zorgt er zelfs voor dat ze samen muziek gaan maken. Vanaf dat moment maken de broers frisse en catchy popliedjes waar hun oom Don zeker trots op zou zijn.

‘Emmylou’ is een vlot, vrolijk, en positief meezing-nummer en gaat over een Engelsman die droomt over een romance met een in Parijs woonachtige Francaise. De clip van de single verschijnt vandaag en vanaf vrijdag is de single overal via streaming te beluisteren.