Darlin’ Brando, Also, too…

We omarmen met deze schijf van Darlin’ Brando een prettige klassieke countryschijf met een hoog honky-tonk karakter. Darlin’ Brando, pseudoniem voor singer-songwriter en drummer Brando Goldstein, geboren en opgegroeid in Virginia en na zijn middelbare school wonend en werkend in Los Angeles. Hij speelde ooit met Merle Jagger en Leslie Stevens (van gehoord?). In 2009 verkaste hij naar Brooklyn, vormde daar een country-pop band, maar pas later in Nashville vond hij zijn ware ik. Het werd de wereld van Darlin’ Brando en klassieke country met honky-tonk lading, er moest kunnen worden gedanst, aldus Brando. Zijn band, de Streise Bar Band (gitaren, pedal steel, bas) horen we op zes van de acht eigen songs, Brando zelf speelt drums. De overige nummers zijn een duo met Ryan Payton uit Indiana (gitaar, bas, pedal steel, mandoline, background vocals). Op de ‘Six Days On The Road’ adept ‘Last Call’ (Darlin: ik schreef een rockin’ Charlie Rich meets Jerry Lee Lewis song) horen we zowaar A. J. Croce op de piano, Brando’s nieuwe vrouw Edith Freni zingt regelmatig mee en schreef ook in drie songs mee (ze schrijft ook toneelstukken).

Gewoon een zeer geslaagde country-CD met goede songs, prima zang en lekkere begeleiding. Zeer geschikt voor een feestje, zeker als de feestvierders houden van een aangename two-step. (Independent).