Greg Copeland, The Tango Bar

Een bijzonder verhaal, the life and times of Greg Copeland. De man, inmiddels 74 jaar oud en een hele goede vriend van Jackson Browne, bracht in 1982 zijn debuut CD uit, helaas op een label (Geffen) dat verder geen enkele interesse vertoonde, ondanks de goede ontvangst van de CD (stond in de top 10 lijst van Time magazine in dat jaar). Het demotiveerde Greg zodanig dat hij bijna 20 jaar uit de muziek ging en pas in 2000 weer liedjes voelde komen en in 2008 kwam de release van zijn tweede album, geproduceerd door Greg Leisz, te horen op deze nieuwe CD op gitaren, lap steel en pedal steel. Er zijn meerdere bekende namen aanwezig op deze in Los Angeles opgenomen CD, wat te denken van drummers Jay Bellerose en Don Heffington en producer Tyler Chester (gitaar, piano, keyboards, percussie en bas). De zang van Greg is wat kruimelig en ruig, dat er in vier nummers dames te horen zijn is een aangename aanvulling, drie maal Caitlin Canty en eenmaal Inara George. Het verhaal van de coverfoto is apart: Greg als 22-jarige met zijn toenmalige vrouw en twee oudere heren, die gewoon voorbijgangers waren op het moment van de foto. Greg koos de foto omdat het voor hem een tijdreis is, hij heeft immers nu de leeftijd van de heren op de foto.

Verwacht een aangenaam westkust product, soms lekker soft-rockend, dan weer vrouwelijk subtiel. Denk inderdaad aan de muziek van Jackson Browne, maar dan wel met een geheel eigen inbreng. (Paraply Records