David Ramirez, My Love Is A Hurricane

In 2017 besloot David Ramirez zijn muzikale carrière een andere richting te geven. Na drie albums gevuld met Americana vroeg hij producer Sam Kassirer naar de studio. Het resultaat was We’re Not Going Anywhere, een langspeler gevuld met popliedjes. Natuurlijk was er de basis van countrymuziek, maar verder kreeg het grote gebaar van de popcomposities een plek. Daarbij had de Amerikaan het nodige te zeggen tegen de huidige president. Bij Ramirez stroomt Mexicaans bloed door de aderen en de manier waarop Trump met Mexicaanse immigranten omgaat, dreigde een muur te bouwen en de rekening bij Mexico wilde neerleggen zette, ja zeg maar, kwaad bloed. Het vierde album We’re Not Going Anywhere was een bevlogen release met uitgesproken teksten.

David Ramirez resideert in Austin, Texas. Zijn debuut American Soil verschijnt in 2009, Apologies is er drie jaren later. Na twee independent releases tekent hij een contract bij het label Thirty Tigers.

My Love Is A Hurricane is een titel die weinig verhult. Ramirez was in 2017 verliefd en schreef na de release van We’re Not Going Anywhere nieuwe nummers over de liefde. Hij toerde politiek geladen materiaal door Amerika en Europa en schreef op zijn hotelkamer over zijn ontluikende verliefdheid. Na eindeloos schaven waren er tien nummers en ging hij met producer Jason Burt (Leon Bridges / Sarah Jaffe) de studio in.

In ‘Lover, Will You Lead Me?’ richt Ramirez zich rechtstreeks tot zijn nieuwe liefje. De muziek wordt gedomineerd door de stem van Ramirez en het gebruik van toetsen. De piano speelt R & B en de zanger zingt even later smachtend ‘I Wanna Live In Your Bedroom’. Let wel, Ramirez verzuipt niet in zijn gevoelens, maar probeert zo eerlijk mogelijk over de liefde te verhalen. ‘My Love Is A Hurricane’ verhult niets en is popmuziek vol smachtende gevoelens.

Edoch, de liefde en het dagelijks onderweg zijn passen niet altijd naadloos. Halverwege de opnames loopt de relatie op de klippen. Ramirez verliest zich niet in verwijten, maar schrijft ‘Halleluja, Love Is Real’. Hij wil de ervaring van echte liefde meenemen naar nieuwe, naar volgende muziek.

My Love Is Hurricane is een release gevuld met een persoonlijke geschiedenis, die voor iedereen herkenbaar is. Ramirez maakt bijna veertig minuten popmuziek waarbij de ellende van Covid-19 en Trump gemakkelijk te vergeten is. ‘I Wanna Live In Your Bedroom’, wat een prachtige liefdesbekentenis! (Thirty Tigers)