Randall Bramblett, The Meantime (10th Anniversary Edition)

De Amerikaanse multi instrumentalist, singer-songwriter Randall Bramblett, geboren in 1948 in Jesup, Georgia, USA werkt al meer dan dertig jaar als sessie muzikant, toert en treedt nog regelmatig op. Hij speelt keyboards, diverse saxofoons, gitaar, mandoline en harmonica en zijn muziek is beïnvloed door blues, folk en gospel.

Hij studeerde aanvankelijk psychologie en theologie aan de Universiteit van North Carolina met het doel om priester te worden. Maar zijn inspiratie haalde hij meer uit de muziek van James Taylor, Carole King en Bob Dylan en na verloop van tijd verliet hij de studie en ging zich toeleggen op het schrijven van songs en verhuisde naar Athens, Georgia. Vanaf begin jaren zeventig werkte hij fulltime als sessiemuzikant met bekende namen als Gregg Allman, Elvin Bishop, Roger Glover en Cowboy en toerde hij met bands als Sea Level, Traffic, Widespread Panic en de eerder genoemde Gregg Allman Band. Hij stond ook bekend als een uitstekend tekstschrijver en zanger. Rond 2017 had hij veertien albums op zijn eigen naam staan met een mix van soul, jazz en rock en had hij op vele vele anderen meegespeeld, vooral als saxofonist.

In 2010 bracht hij The Meantime uit op het label Blue Ceiling. Op dit album geeft hij de voorkeur aan de piano als instrument dat zeer goed combineert met zijn warme, expressieve stem. Veel songs op dit album waren al eerder op een van zijn albums verschenen maar dan in een andere muzikale setting. Op The Meantime klinken ze relaxter door het gebruik van alleen piano (Randall Bramblett), contrabas (Chris Enghauser) en drums (Gerry Hansen) met soms een accent van een saxofoon, Hammond B3 en strijkers en niet te vergeten zijn veelzijdige stem. Het album is eveneens veelzijdig want bevat mooie ballads als Witness For Love, volle gospel met het nummer Driving To Montgomery of het heerlijke jazzy nummer Thirsty Ground. Op deze 10th Anniversay Edition staan twee later geschreven extra songs, te weten Vibrating Strings en I Will Be For You. Zeker een aanwinst en volkomen terecht op dit opnieuw uitgebrachte juweel. Hopelijk krijgt Randall Bramblett nu wat meer waardering. (New West)