Jono Manson, Silver Moon

Singer-songwriter Jono Manson werd geboren in New York in 1961. In zijn familie waren meerdere creatieve geesten aanwezig, zijn moeder was een belangrijk lid van de beroemde Martha Graham Dance Company en Ethan en Joel Coen, de bekende filmmakers, waren volle neven. Jono vormde op 7-jarige leeftijd zijn eerste muziekgroep en werd op zijn 19e professioneel muzikant en vormde een band die een mix van blues, funk, rockabilly, rhythm & blues en country speelde. Er verschenen enkele CD’s onder zijn naam, zoals ‘Almost Home’ (1995) en ‘Little Big Man’ (1998), allemaal zijn ze me ontgaan. Vanaf 1998 komt er een een Europese carrière op gang, met als resultaat en zestal zelf-geproduceerde CD’s. Inmiddels woont en werkt hij in de gave stad Santa Fe in New Mexico (ja, ik ben er geweest). Goed, hoe zit het dan met deze nieuwe CD? Een groot aantal mensen speelt en zingt mee, meer dan 30, de CD is een mengsel van folk, rock, blues en soul met aangename songs die een vaak prima melodielijn hebben. Er wordt lekker gemusiceerd (een hoofdrol voor multi-instrumentalist Jon Graboff) met aandacht voor variatie, luister naar de blazers op ‘Loved me into Loving Again’ en naar het heerlijke countrywalsje ‘The Christian Thing’, waarop zowaar Eliza Gilkyson en Terry Allen meezingen (het doet denken aan ‘The Brand New Tennessee Waltz’ van Jesse Winchester).

Al met al is deze ‘Silver Moon’ (er is overigens geen enkele verwantschap met Michael Nesmith’s hitje met dezelfde titel uit 1970) een lekkere CD met geslaagde melodieuze rock (independent).