Lynn Miles, We’ll Look For Stars  

De Canadese singer-songwriter Lynn Miles (geboren bij Montreal, momenteel woonachtig in de hoofdstad Ottawa na tussendoor te hebben gewoond in Nashville en Los Angeles) heeft in ons land een grote schare fans sinds haar CD Unravel (haar derde, uit 2001). In Canada won ze een flink aantal prestigieuze awards, zoals enkele Canadian Folk Awards en de Juno (2003). Inmiddels is zij aan haar vijftiende (solo)CD toe, na een afwezigheid – in solo-verband – van vier jaar (in die periode waren er wel twee samenwerking CD’s).

Het is het wachten waard geweest, de CD is een absolute aanrader en een hoogtepunt in Lynn’s al zo rijke oeuvre. Begeleid door o.m. Greg Leisz op steel gitaar en James Stephen op fiddle, een strijkkwartet en accordeon naast de obligate gitaren/bas/drums combi brengt Lynn ons in contact met elf absolute juwelen, waardoor de CD direct gaat behoren tot de mooiste CD’s van dit coronajaar. Hoogtepunten zijn voor mij de prachtige ode aan Merle Haggard, simpelweg ‘Merle’ getiteld, waarin liedtitels van de man zijn verwerkt, ‘Silver wings and swinging doors, bright lights and barroom floors, there’s a hurt that can ’t be healed on the streets of Bakersfield’, en ‘She Drinks’ (Mary Gauthier betrok het ooit op zichzelf met ‘I drink’, Lynn laat het aan een ander over): ‘So she drinks to remember, drinks to forget, drinks to forgive and she drinks to regret’, prachtig toch! Een heel, heel geslaagde CD van Miles, aanschaffen!  (Continental song City)