Ben Kunder, Searching For The Stranger

Ben Kunder is een singer-songwriter uit Toronto, Canada. In zijn woonstad werd in twee verschillende studio’s Ben’s derde CD (in 2015 verscheen ‘Golden’, in 2018 ‘Better Human’) opgenomen onder leiding van mede producers Aaron Goldstein (tevens pedal steel gitaar, hij speelde o.m. bij de Cowboy Junkies en Daniel Romano) en Chris Stringer (tevens gitaar, bas en keyboards). Wat ook weer met name opvalt bij het beluisteren van de nieuwe CD is de volle invulling van de begeleiding met een hoofdrol voor keyboard(s) en stemmen naast uiteraard gitaren, bas, drums, percussie en keyboards (Ben zelf speelt naast gitaar ook piano, orgel, , keyboards, harmonica en percussie). Alle tien songs zijn van Ben zelf, in twee songs is er schrijfhulp van o.m. Maia Davies. Opvallend is de keuze voor eenwoordige titels. Qua sfeer doet de CD mij sterk denken aan Art Garfunkel en soms ook Chris Rea, voornamelijk mooie gevoelige ballads, de muziek laat zich dus omschrijven als een combinatie van orkes-tfolk, soft-rock en soft-pop.

‘Searching For The Stranger’ is een subtiele en symfonisch overkomende CD van een prima songwriter met een aangename stem en, naar ik aanneem samen met producer Goldstein, een goed gevoel voor mooie arrangementen. (Comino Music).