Gunther Brown, Heartache & Roses

Gunther Brown is de naam van een zeskoppige roots-rock Americana (eigen zeggen) band uit Portland, Maine. Na een Europese toer in 2017 is de band deels van personeel veranderd, Greg Klein werd de nieuwe frontman, Joe Bloom kwam als multi-instrumentalist (pedal steel, harmonica, keyboards, gitaar) en beide nieuwkomers schreven samen vijf songs voor de nieuwe CD. Ook op bas kwam een nieuweling, Drew Wyman. Voorafgaand aan deze veranderingen heeft de band twee CD’s uitgebracht, ‘Good Nights For Daydreams’ (2014) en ‘North Wind’ (2016). Ik heb geen oordeel over de eerdere CD’s, ik ken ze niet. Maar dat doet er niet toe, we hebben het nu over de nieuweling, ‘Heartache & Roses’. En dat is gewoon een lekkere alt-country-CD. De heren zijn prima bezig op hun instrumenten, ze zijn goed op elkaar ingespeeld en de vocals zijn adequaat. Er is ook gezorgd voor de nodige variatie. Behalve het poppy ‘The Crossing’ is er een op het aloude ‘Paint it Black’ lijkende ‘Slow me down’ en zijn er de subtiele ballades ‘Ally’, ‘Rudderless’ (mijn persoonlijke favoriet’) en ‘Garden’, afgewisseld met de lekker voortkabbelende songs ‘Heartache & Roses’ en ‘Same Place, Same Time’.

Voornamelijk rustige songs op deze CD van Gunther Brown, gewoon een aangename CD. Zeer geschikt voor een zwoele zomeravond in de tuin. (Independent).