Andrea & Mud, Bad News Darlin’

Well, I wonder where you have been
Wonder who’s with you when you go.

Andrea Colburn zingt over een avond thuis, terwijl manlief Kyle ‘Mud’ Moseley op pad is. Het wantrouwen spat er van af. Openingsnummer ‘Lines’ van het tweede album van het duo Andrea & Mud zet de toon voor verhalen over ontrouw, affaires, drugs en drank, heel veel drank. In ‘Lines’ schetteren de trompetten na een kort intro en verhaalt Colburn over een eenzame avond thuis. Tien geweldige nummers surf western, mariachi en ellende volgen!

In 2018 debuteert het duo uit Atalanta, USA met de langspeler Easy, Sleazy And Greazy. En de nummers op dit debuut geven precies wat de titel beloofd. Gemakkelijk in het gehoor liggende country, vunzige surfwestern tracks met gevoel voor tragiek en emotie. Elke luisteraar kan het eigen leed in de nummers leggen! Andrea & Mud maken muziek met een zingende zaag, onderkoelde teksten en een snik of drie in elke zin.

In ‘Birmingham, Al 8.30 AM’ komt de fles op tafel. I’ve been drinking all night. Bekentenissen gedoopt in alcohol, erg veel mooier zijn er niet. In ‘Hellhounds’ is er het wasbord, de tinkelende piano en een melodie met ronkende honky tonk. In ‘Little Blue Truck’ kruipt Andrea in de jurk van een prostituee. A two dollar whore who ain’t free.

Bad News Darlin’ werd opgenomen in Georgia en geproduceerd door Damon Moon. Moon was ook verantwoordelijk voor debuut Easy, Sleazy And Greazy en wist welke stappen het duo wilde maken. Met een dikke knipoog wordt het leed van drank, drugs en ontrouw beleden. Bij deze tweede langspeler van het duo is de western opgebouwd uit spaghetti, in de bar klinkt honky tonk, Quentin Tarantino kijkt vanaf de bar tevreden toe, Andrea Colburn laat haar zaag zingen en Kyle ‘Mud’ Moseley plukt aan zijn surfgitaar. Muziek maken gaat met geplengde tranen en niet met druppels transpiratie door het harde werken.

De laatste track op deze fijne tranentrekker is “End Of The World’. In de vorige eeuw werd dit liedje de hitparades ingezongen door Brenda Lee en Skeeter Davis. Bad News Dalrlin’ wordt afgesloten door een stuk uit het instrumentale Bullwinkle Pt. 3. En daarmee is de luisteraar terug bij Pulp Fiction en regisseur Quentin Tarantino. Bij een volgende film van deze regisseur zou er zo maar een origineel liedje van Andrea & Mud op de soundtrack kunnen verschijnen. Terecht! Voorlopig is het genieten en weg zwijmelen bij Bad News Darlin’. (Independent)