Ted Russell Kamp, Down in the Den

De momenteel in LA (California) wonende en werkende singer-songwriter (country/roots/Americana) Ted Russell Kamp is in ons land beslist geen onbekende. Hij komt regelmatig naar ons land om ons te laten genieten van zijn songs. Zijn instrument is de bas, hij speelt dit instrument o.m. in de band van Shooter Jennings (Shooter is te horen in het openingsnummer van deze 12e CD van Kamp, de prettige rocker ‘Home Sweet Hollywood’) en was ook betrokken bij het laatste en zeer succesvolle album van Tanya Tucker (‘While I’m Living’ won de Grammy voor het country album of the year 2020).

Kamp heeft ook de nodige CDs van collega-artiesten geproduceerd, werkend vanuit zijn huis-studio, ‘The Den’. Dan weten jullie waar de titel van de nieuwe CD op slaat. Goed, nu naar de CD. Na een flink aantal luisterbeurten moet ik bekennen dat Ted een waanzinnig geslaagde CD aflevert. Heel veel variatie, hij is van alle markten thuis en rockt, zingt onvervalste country,  pop (met ‘Hobo Nickel’ zocht Kamp volgens eigen zeggen naar een ‘cool Mungo Jerry ‘In The Summertime’ kind of song’), folk, beetje blues, wat dixieland-jazz, toefje soul en doet een heerlijk duet met Kirsten Profitt (de afsluiter, ‘Take My Song With You’, een lekker sentimentele countrysong). En de begeleiding doet hij voor een deel gewoon zelf, van alle markten thuis, dus, ook blazers. En er is hulp op allerlei instrumenten en zang, alsmede bij het leidjesschrijven. Veertien songs en bijna een uur muziek, zo moet het!

Gave CD, deze twaalfde (!) van Ted Russell Kamp. Wat een kanjer is deze Kamp! Bijna een uur puur luistergenot! (PoMo Records)