The Weight Band, Live Is A Carnival

The Weight Band is ontstaan in 2013 nadat de Amerikaans-Canadese The Band ter ziele was gegaan na het vertrek van Robbie Robertson en het overlijden van Richard Manuel en Rick Danko. Op de boerderij van ex-Band drummer Levon Helm in Woodstock, New York repeteerden Jim Weider en Randy Ciarlante, ook beiden ex-Band leden, Garth Hudson, oprichter van The Band en Jimmy Vivino en Byron Isaacs hun programma Songs of The Band waarmee zij het unieke geluid van The Band wilden voortzetten; niet als een coverband of om er een commercieel slaatje uit te slaan, maar puur om de sound. Vele optredens volgden, vaak in wisselende samenstelling, en in 2018 brachten zij hun eerste album uit, genaamd World Gone Mad. Een prachtig album met een mix van originele Band songs, covers, maar ook nooit uitgebracht werk van The Band.

Live Is A Carnival is het tweede (live)album dat The Weight Band op 10 juli aanstaande uitbrengt met Jim Weider op gitaar, mandoline en zang, Michael Bram op drums en zang, Brian Mitchell op accordeon, keyboards en zang, Matt Zeiner op Hammond, keyboards en zang en tot slot Albert Rogers op bas en zang. Het album werd live opgenomen in januari dit jaar in het befaamde muziektheater/bowlingbaan/restaurant The Brooklyn Bowl, Brooklyn, New York en is een voorbeeld van de adembenemende concerten waarmee The Weight Band al een aantal jaren volle zalen trekt. Voor The Band fans, voor diegenen met een voorliefde voor de muziek van Little Feat en Poco en verder voor allen die van goede muziek houden, uitgevoerd door musici die, of in The Band speelden, of daar veel mee te maken hadden, is dit een juweeltje. Het is bijzonder om te horen hoe de sound en stijl van The Band nog steeds levend gehouden wordt. De meerstemmige zang, de vaak typische hoekige composities en zeker de sfeer worden door deze mannen haarzuiver overgebracht. Mannen die door hun muzikale verleden nog steeds schatplichtig zijn aan een van die grote bands: The Band! Luister, huiver en geniet en ik weet zeker dat de buren het ook machtig mooi vinden. (Must Have Music)