Don Bryant, You Make Me Feel

Begin jaren zestig was Don Bryant (Memphis, 1942) zanger bij de bekende bandleider, producer en eigenaar van Hi Records, Willie Mitchell. Bijna twintig jaar, tot het einde van de jaren zeventig, maakte hij furore samen met grote namen als Al Green, Otis Clay, Syl Johnson en zijn vrouw Ann Peebles die hij in 1968 ontmoette. Eerst als zanger, later als songwriter vooral voor zijn vrouw Ann Peebles. Ruim vijftig jaar zou hij geen platen meer uitbrengen tot hij in 2017 samen met twee leden van de Memphis band The Bo-Keys met het album Don’t Give Up On Love uitkwam op het Fat Possum label. Don Bryant en zijn mede-band leden Scott Bomar (bas) en drummer Howard “Bulldog” Grimes waren er namelijk heilig van overtuigd dat er nog veel mensen zouden zijn die geïnteresseerd waren in de echte old-school R&B, soul en gospel. En gelijk kregen ze; het album, opgenomen met hulp van de oude studio crew van Hi Records, werd zeer goed ontvangen. Nu, drie jaar later, brengt Don Bryant (78!) zijn allernieuwste album uit met favorieten uit zijn eigen songbook en originals, beiden in een nieuw jasje. Die nieuwe jas klinkt opvallend fris en helder met behoud van de soul. En voor een 78 jarige klinkt zijn stem jong, krachtig en is nog steeds soepel. Een verrassend mooi album met de echte R&B en de echte soul! Don Bryant’s You Make Me Feel heeft bij mij een ereplaats gekregen.