Elsa Birgitta Bekman trakteert…

Wel, niet of toch bijna hebben we de primeur van de nieuwe video en single ‘You’re not my Favourite Sandwich’ van Elsa Birgitta Bekman. Met dit liedje kreeg dit melodieuze wonderkind, met Franse Zweedse roots, de voetjes van de vloer in deze kroeg. Nee geen feest maar op gepaste afstand natuurlijk. Bekman is niet van de albums release nee… ze is meer van korte werkzame muziekstijlen, een kameleon die haar liedjes verpakt in een soort van nostalgische melancholie die voor iedereen toegankelijk lijkt is. Deze uit Nederlands afkomstige singer-songwriter, multi-instrumentaliste en video producers over het liedje.

“Ik heb het nummer geschreven in 2013. Destijds voelde ik me erg ruste-loos, raakte snel verveeld en was altijd opzoek naar nieuw avontuur. Ik vond verhuizen leuk en deed het bijna jaarlijks. Daarbij veranderde ik voortdurend van vrienden, kledingstijl, favoriete muziek en eten. Hier-door vreesde mijn toenmalige vriend dat ik hem net zo gemakkelijk zou vervangen. Ik wilde hem duidelijk maken dat hij echt iets anders voor me betekent dan mijn favoriete snack of liedje. Het is veel makkelijker om van gedachte te veranderen over iets triviaals dan over iets belangrijks, zoals van wie je houdt. Hij is immers een man en geen dubbele boterham.”