Corb Lund, Agricultural Tragic

Onze ‘cowboy’ uit Alberta, Canada, Corb Lund (hij groeide op in de prairies van zuid Alberta op de boerderij van zijn ouders en bleef zijn hele leven een ‘Proud Albertan’), is weer terug. Ooit zag ik hem in levende lijve met zijn geweldige band in het Folk Festival van Jasper, Alberta (met Canadian size bosbranden in de wijde omgeving), optreden en later zag ik hem  hij een keer in de Broken Spoke in Austin. Beide keren was ik zeer onder de indruk. Voor realrootscafe besprak ik zijn CD’s uit 2012 , 2014 en 2015. We hebben maar liefst vijf jaar moeten wachten, sorry fans, maar onze Canadian prairie-cowboy rides again.  Met titels als ‘Raining Horses’, ‘Grizzly Bear Blues’, ‘Never Had no Horses’ (geschreven voor zijn moeder, die onlangs haar laatste paarden moest laten gaan. Volgens makker Ian Tyson ‘She was just keeping them because they were pensioners, basically) en ‘Ranchin’, Ridin’, Romance’ houdt Corb zijn legende als farmer en paardenliefhebber in stand. De titel van de CD, ‘Agricultural Tragic’  is tevens het begrip waarmee Corb zijn eigen subgenre in de muziekwereld beschrijft. We horen een lekker mengsel van blues, rock (‘90 Seconds of Your Time’, het heerlijke uptempo-nummer ‘Oklahomans’), western swing (‘I Think You Oughta Try Whiskey’, duet vocals met Jaida Dreyer, een college-songwriter uit Nashville), een country-walsje (‘Louis L’Amour, een schrijver van western stories) en vlotte country (‘Dance with your spurs (sporen, je weet wel) on’). Zijn band sinds lang is er weer bij, je merkt hoe ze op elkaar zijn ingespeeld, drummer Brady Valgardson, gitaarman Grant Siemens, staande basheld Kurt Ciesla.

Als altijd staat Corb Lund garant voor voor constante kwaliteit! Met ook zijn terugkerende nummers met tempowisselingen, hier vertegenwoordigd door ‘Grizzly Bear Blues’, waarin ook een ander facet van zijn muziek voorkomt, een gesproken tekst op muziek. Welkom terug, Corb, we weten wat we kunnen verwachten. Puik werk! (New West Records)