Debuutvideo People In Houses

Vanochtend verscheen de debuutvideo single “Metal Detector” van People In Houses. Een eerlijk, akoestisch trio uit Gent. Je treft ze meestal rond één microfoon, vol vertelsels gebracht op gitaar, mandoline, trompet of harmonium. In deze barre tijden biedt deze kroeg, nog meer als we al deden, ondersteuning aan creatieve independent muzikanten. Check deze video even “als dit geen Must-Watch Video is, weet ik het niet meer” riep onze kroegbaas.

“Metal detector” is geschreven onder de Californische zon, met de voeten in het zand en gaat over koorddansen zonder net, over schattenjagen op een lege maag. Singer-songwriter Merijn Landuyt vertelt: “De VS houdt je geen spiegel voor maar een vergrootglas. De Amerikaanse samenleving is er één waar ongelijkheid nog net iets scherper afgetekend is. Het is er ook één waar woorden als hoop en verandering nog net iets betekenisvoller zijn.” Later dit jaar verschijnt het debuut album Pockets Full of Change.