Meteen naar de inhoud

Miss Tess, The Moon is an Ashtray

De artiestennaam Miss Tess heeft een oubollige bijsmaak, niet mijn stijl, als de muaiek maar goed is, en dat is zo. Tess groeide op in Maryland, kreeg op jonge leeftijd pianolessen, tijdens haar studie ‘Graphic art’ kreeg ze belangstelling voor de gitaar en an deze studie ging ze muziek (jazz en songwriting om precies te zijn) studeren aan het fameuze Berklee College of Music in Boston, werd een singer-songwriter in de Boston scene, werkte een vijftal jaren in New York en kwam tenslotte in Nashville terecht, waar in East Nashville onder leiding van haar partner Thomas Bryan Eaton (tevens gitaren, pedal steel, percussie, wurlitzer en harmony vocals) en mede producer Andrija Tokic ‘The Moon is an Ashtray’ (als ik het goed heb geteld is dit haar 12e CD!!!) werd opgenomen. Zelf speelt Tess gitaren, hammond orgel en ‘space bongos’. In de begeleiding treffen we een paar bekende Nashville- namen aan, zoals Dennis Crouch (bas) en Larry Atamanuik (drums). naast  . Maar goed, hoe zit het met de muziek op deze CD? Er is country, folk, western swing (‘I Wanna Be a Cowboy’, complete met jodels), rock (‘Take it Easy’), blues en pop. Lekker gevarieerd en aangenaam luistergenot. En Tess schreef – op eentje na – alle songs zelf, met in drie songs hulp van anderen.

Miss Tess zet met haar twaalfde CD ‘The Moon is an Ashtray’, haar traditie van gevarieerde Americana met een sterk honky-tonk feel door. Een puike en eerlijke schijf. (Independent)

Scroll To Top