Daniel Trakell klinkt kristalhelder

Daniel Trakell is een indie-folk rockartiest uit Melbourne, Australië. Zijn stijl wordt gekenmerkt door piano pop invloeden uit de jaren 70 en double tracking vocals en roept vergelijkingen op met artiesten als Elliott Smith, Fleet Foxes en het vroege werk van Bon Iver. Veel muziek stijlen en grote namen worden hier genoemd. Niet geheel onterecht overigens. Daniel Trakell is dan ook niet te vangen onder een hoed.

Daniel vertelt: “De tekst van ‘Turnaround’ gaat over de tijd nemen om dingen te verwerken, zodat je de kracht hebt om na een tegenslag op te staan en door te gaan. Meer specifiek gaat het over de echtscheiding van mijn ouders. Mijn vader bleef alleen in ons oude familiehuis wonen nadat mijn moeder verhuisde. Ik zag hoe moeilijk hij het daarmee had, en ik herinner mij het verdriet, de hulpeloosheid en de schuld die ik voelde als ik terugging naar mijn geboorteplaats om hem te bezoeken.”

De live-video van ‘Turnaround’ is opgenomen in het prachtige Warburton Valley, een uur buiten Melbourne. Warburton staat bekend om de kristalheldere Yarra-rivier en verschillende indrukwekkende trails waar je kunt wandelen, hardlopen, paardrijden en fietsen. De track is afkomstig van zijn nieuwe album dat in het najaar wordt verwacht.