Meteen naar de inhoud

Jason Isbell And The 400 Unit, Reunions

Bij het schrijven van de nummers voor Reunions ging Jason Isbell op zoek naar de demonen uit zijn verleden. De Amerikaan wilde de duivels uit zijn persoonlijke geschiedenis muzikaal terughalen. Verslavingen en de chaos binnen relaties, Isbell is meer dan een keer in gebreke gebleven.
Isbell over Reunions:

There’s a lot of ghosts on this album.
Sometimes the songs are about the ghosts of people who aren’t around anymore,
but they’re also about who I used to be, the ghost of myself.
I found myself writing songs that I wanted to write fifteen years ago,
but I in those days I hadn’t written enough songs to know how to do it.
Just now have I’ve been able to pull it off to my own satisfaction.
In that sense it’s a reunion with the me I was back then.

Ook voor Reunions zocht Isbell de samenwerking met producer Dave Cobb (Rival Sons, Lady Gaga, John Prine). De carrières van deze twee muzikanten lopen parallel. Isbell groeit als componist en muzikant, Cobb ontwikkelt zich tot een belangrijke en invloedrijke producer. Daarbij is de The 400 Unit op het podium en in de studio een betrouwbaar muzikaal vehikel voor Isbell.

Isbell speelde van 2001 tot 2007 in Drive-By Truckers. Deze groep speelt Amerikaanse countryrock met een tot een muur opgetrokken gitaargeweld.

De langspeler Reunions opent met ‘What’ve I Done To Help’. Isbell is door verslavingen lang afhankelijk geweest van de hulp van anderen. Hij is anno 2020 zeven jaren nuchter en gaat terug naar de jaren die hij leunend op vrienden en relaties doorbracht.

Last night I dreamed that I’ve been drinking.
Same dream I have about twice a week.
I had one glass of wine, I woke up feeling fine

De strijd met de demonen stopt niet. In tien nummers op Reunions musiceert Isbell over zijn gevecht. Americana met een verhaal, geschiedenis met een snik, verhalen met emotie, countryrock met heel, heel veel kwaliteit. Jason Isbell And The 400 Unit scoorden met vorige langspelers topnoteringen. Dat zal met Reunions niet anders zijn. (Southeastern Records)

Scroll To Top