Judy Blank komt met Aaron Lee Tasjan cover

Hier is een nieuwe liedjes van Judy Blank “Little Movies”. Het is een cover van Aaron Lee Tasjan. Best wel een bijzondere versie en is in one-take opgenomen met een Tascam taperecorder. Deze en 7 andere tracks verschijnen op de Morning Tapes EP op 3 juli. Volg ook de Real Roots Cafe Playlist op Spotify voor meer mooie en bijzondere liedjes.

Judy over het liedje: ”Een paar jaar geleden kreeg ik van een kennis in Nashville een downloadkaartje van een album: Silver Tears van Aaron Lee Tasjan. ”Check this out. It’s great.” Maar in Music City geeft iedereen je de hele dag door kaartjes, dus ik stopte het in mijn portemonnee, weggestopt om vergeten te worden. Een paar maanden later kwam dit liedje voorbij in mijn Discover Weekly op Spotify – ik vond het helemaal te gek. De gitaren, de sfeer, maar vooral hoe het refrein aanzwelt, bijna apocalyptisch. Toen ik wilde checken hoe het liedje heette, herkende ik het artwork van het kaartje meteen. Het album is sindsdien favoriet, maar dit liedje al helemaal. Ik heb het nooit live gespeeld, maar speel het vaak tijdens de soundcheck van mijn optredens. Het was een spontane beslissing om Little Movies op te nemen voor de Morning Tapes, het was toevallig dat ik dat liedje speelde toen de band nog liep. 

Ik ben Aaron Lee vorig jaar tegengekomen bij Portland Brew, een koffiezaakje waar ik vaak kom als ik in Nashville ben. Ik was eerlijk gezegd een beetje starstruck, en heb hem nooit meer echt gesproken. Wel ben ik bevriend geraakt met zijn band, waarmee ik een paar keer in Amerika heb opgetreden. Patrick Damphier, de producer met wie ik momenteel een nieuw album zou opnemen, heeft vaker met hem gewerkt. Hopelijk kunnen we snel weer reizen, zodat die plaat er alsnog komt.”