Meteen naar de inhoud

Watkins Family Hour, Brother Sister

Broer (Sean) en zus (Sara) Watkins, bekend van de formatie Nickel Creek, begonnen in 2002 met een maandelijks optreden in de nachtclub Fargo in LA. Deze optredens werden na verloop van tijd een gezellige invalshoek voor andere artiesten die een setje kwamen meespelen. Zo waren ooit Jackson Browne en Fiona Apple gasten. Na een tiental jaren besloot het tweetal onder de groepsnaam ‘Watkins family hour’ in de hele USA te gaan optreden. Er kwam een CD in 2015, waarover ik destijds in ons café schreef: ‘Een mooie, in slechts drie dagen met het nodige goede gevoel opgenomen CD. Verwacht geen experimenteerdrift, dat hoort bij dit gezelschap niet, ze kennen hun repertoire en maken er iets prachtigs van!’ Nu is er de opvolger, ‘Brother Sister’ met daarop 10 songs en helaas slechts 35 minuten speeltijd. Er staan deze keer zeven originals op de CD, geschreven in familiaire samenwerking door broer en zus. De drie covers ken ik niet, ze zijn afkomstig van Warren Zevon (‘Accidentally like a Martyr’), Courtney Hartman/Taylor Ashton (‘Neighborhood Name’) en Charley Jordan (‘Keep it Clean’, hierop horen we de enige drie andere medewerkers, op vocals). Het moge nu dus duidelijk zijn, broer en zus doen het ditmaal helemaal samen op fiddle, gitaar, bas en percussie. En anders dan de voorganger is er sprake van aangename experimenteerdrift, waardoor het geluid eigentijdser is. Luister bijvoorbeeld naar ‘Neighborhood Name’, ‘Snow Tunnel’, ‘Fake Badge Real Gun’ en ‘Miles of Desert Sand’ en oordeel zelf.

Hoe anders dan de voorganger, maar hoe subliem ook. Wat een mooie samenzang, wat een prachtige stemmen, wat een instrumentalisten, wat een klasbakken, deze Watkinsen!   (Family Hour Records/Thirty Tiger Records)

Scroll To Top