Meteen naar de inhoud

Thomm Jutz, To Live in Two Worlds Vol 1

De Duitser Thomm Jutz (geboren in 1969 in de omgeving van Badem-Wurttemberg) speelde vanaf zijn zesde muziek, in eerste instantie piano en fluit. Toen hij 11 was zag hij op de (Duitse) TV Bobby Bare diens hit ‘Detroit City’ spelen. De manier waarop Bare dat deed sprak hem aan en hij besloot gitaar te spelen en ontwikkelde al snel een voorkeur voor country, bluegrass en folk. Hij leerde zoveel als maar mogelijk was over gitaar spelen, songwriting en studiowerk.  In 2003 kreeg Jutz een immigratie Visum voor de USA en hij streek neer in Nashville, waar hij zeer snel werd opgenomen in de scene en ging toeren met Nanci Griffith, David Olney (ik zag hem voor het eerst met Olney in naar ik meen 2004) en Mary Gauthier. Hij heeft inmiddels de productie van tientallen CD’s op zijn naam staan (o.m. van Nanci Griffith, John Prine en Otis Gibbs) en komt inmiddels bijna jaarlijks met een geweldige nieuwe bluegrass-CD. Op ‘To Live in Two Worlds Vol 1’ – vol 2 volgt later dit jaar staan 14 songs van Jutz, die werden geschreven samen met anderen, om er een paar te noemen: Milan Miller, Trey Hensley, Tammy Rogers, Jon Weisberger, Tim Stafford, John Hadley en Peter Cooper (met hem en Eric Brace vormt hij een geweldig potent trio dat al vele malen was te bewonderen in ons land). De begeleiding op de CD wordt geleverd door de muzikale makkers van Jutz, inmiddels het puikje van de Nashville scene: naast Thomm op gitaar horen we o.m. Tammy Rogers (fiddle), Mark Fain (bas) en Justin Moses (fiddle, dobro, banjo).

Ik ben een oprechte fan van de fantastische muziek van Jutz en zijn vrienden. De beste bluegrass in town! Het wachten is op Vol 2. Super de lux muziek. (Mountain Home Music Company)

Scroll To Top