Steve Scott, Love For the Common Man

Steve Scott is vooral bekend als acteur in films en op het toneel (onder de naam Lorenzo Wilde). Maar hij doet ook muziek.  Bij het verschijnen van zijn tweede CD,  met zijn typische country-titel ‘Those tears I’ve cried’ (2013) schreef ik: ‘Zijn muziek is een mengsel van rock, country en bluegrass. Steve en zijn band Blue-Rock-Country en kunnen daarbij lekker rocken’. Hij had aardig wat succes met deze CD. Het heeft even geduurd, en er was blijkbaar niet voldoende materiaal voor een volledige CD, dus moeten we het doen met een EP, deze ‘Love For the Common Man’. Weinig bluegrass op deze CD, wel ruimte voor country en redelijk stevige country-rock, met duidelijk Americana-feel. Ruimte voor een fiddle, dat wel, en voor de licht-ruige stem van Steve. Het mooiste nummer is het mid-tempo ‘Time Waits For Nobody’, uiteraard met fiddle in de hoofdrol.

Steve Scott is terug als musicus met een redelijk geslaagde CD. Misschien wat eentonig, ik mis variatie, maar door de fiddle aangenaam genoeg. Wat ruiger dan de voorganger(s?), zeker wel.