Renée Wahl & the Sworn Secrets, Cut To The Bone

Met plezier kunnen luisteren naar eigen liedjes. Dát alleen beschouwt Renée Wahl, de uit Pennsylvania afkomstige countrysinger-songwriter en veelzijdig muzikaal talent (piano, viool, gitaar, saxofoon), als kwaliteitsstandaard voor een release. Of luisteraars dat genoeg vinden blijft natuurlijk de vraag. Ondergetekende geeft zich echter, na ampele beluistering, direct over aan de negen songs van het album. Ik kende het bescheiden repertoire (het album Cumberland Moonshine uit 2011+ de e.p. Sworn Secrets) van deze dame – tegenwoordig opererend vanuit East Nashville, niet. Dat stadsdeel van het countrymekka maakt al langer het kwaliteitsverschil, ten opzichte van de gladde ‘vermaak’ country uit diezelfde stad, namelijk: persoonlijke, gelaagde, spannende liedjes met ‘een schurend randje’, die mij als luisteraar nogal eens bij de lurven pakken en niet snel loslaten. Cut to the Bone is zo’n album – in 2019 uitgegeven in de VS – waarin deze ingrediënten zijn verwerkt in de vorm van heerlijk melodieën, fraai getinte instrumentaties (elektrische gitaren, basgitaar, drums, wurlitzer, orgel en soms wat strijkers), uitgewerkt in dynamische rockarrangementen en een kraakheldere productie. En dan die stem, zo onweerstaanbaar goed waarmee ze haar mooie, persoonlijke teksten rauw, warm, donker en vol soul vertolkt. Cut to the Bone is een met hart en ziel gemaakt album, dat met een speelduur van rond de 35 minuten langer had gemogen of sterker… had gemoeten (Double R Records)