Dixie Rose Life in a Small Town 2020

Dixie Rose is een zeskoppige country/folkgroep uit België. Aan de wieg ervan staan de songwriters Dag Luyten (ook gitaar) en Anniek Raedschelders (ook lead vocals) uit het nietige Opitter, dicht bij het iets grotere Bree in Belgisch Limburg. De andere leden van Dixie Rose zijn Kevin Bloemen (gitaar), Teun Meuris (piano, accordeon, gitaar), Michael Boonen (staande bas) en Nico Camps (drums, percussie), alle vier dragen ze ook vocals bij. Er zijn gasten op viool, mandoline en cello. Het moet gezegd, ik ben aangenaam verrast door het kwalitatief goede werk van het sextet op deze EP (zes songs). Ik betrapte me erop dat ik de EP een flink aantal malen achter elkaar afspeelde, dit bandje maakt gewoon lekkere muziek. De eigen teksten hebben vaak een emotionele lading, zoals in het nummer ‘Lonely’, geschreven voor de begrafenis van een jonge vrouw van 25, het jaar ervoor speelde de band op haar huwelijksfeest. Zoiets raakt je diep, toch… En het nummer ‘Small Town’ verwijst naar onze woonplaats, naar de lokale brouwerij (Cornelissen, België immers) en de Kim Clijsters fontein. Alle nummers zijn gebaseerd op het persoonlijke leven van ons basis duo en de songs zijn gewoon verdomd goed!!

Min complimenten voor dit geslaagde debuut. Het smaakt naar meer, naar veel meer!!! (Independent)