Leif de Leeuw Band, Where We’re Heading

Where We’re Heading is het vijfde volledige album van de Leif de Leeuw Band. Na het Allman Brothers Band Tribute album is dit weer een studio CD geworden met uitsluitend eigen werk. Na begonnen te zijn als een vier mans band, kwam er laten een soort XL editie en bij het tribute gebeuren stond er een solide zes mans formatie op het podium.

De band bestaat op deze CD, naast Leif op gitaar, uit Sem Jansen (gitaar/ lead zang), Boris Oud (bas/zang) en de drummers Tim Koning en Joris Bemelmans. Sven Figee (Hammond en Wurlitzer) en Berthil Busstra (Rhodes) zorgen voor het toetsenwerk. Verder nog wat aanvulling van wat achtergrond vocalisten.

Tien eigen nummers op deze CD, hoewel het gezelschap de stijl en sfeer van de Allman Brothers Band ook nu prima weten neer te zetten. Gezegd moet worden dat er bij deze onder producer Jasper Ras veel aandacht is besteed aan de zeker niet altijd even eenvoudige arrangementen. De band was het predicaat veelbelovend al enige tijd ontgroeid en hier is gewoon een volwassen stel muzikanten aan het werk, zonder overigens de jeugdige spontaniteit te verliezen.

De CD open met een kort lyrisch en melodieus instrumentaal stuk, genaamd Baby James, maar de baby is snel gegroeid en het twee nummer is een lekker bluesy Souther rock werkje, genaamd James. Met Playing In The Band laten ze hun country kant horen. Twee andere hoogtepunten, die ik niet onvermeld wil laten zijn All You Do, wat al een lekker blues begint en dan overgaat in een soort With A Little Help From My Friends – achtig refrein. Ook de beide instrumentale stukken Funky Gumbo en The Gypsy Flies behoren tot mijn favoriete werkjes. Laatstgenoemde nummer heeft hetzelfde sfeertje als de ABB klassieker Les Brers In A Minor.

Kortom, de band heeft weer een product afgeleverd waar zo trots op kunnen zijn en laat horen dat hun vorige tribute CD een leuk zijsprongetje was, maar dat ze prima in staat zijn een indrukwekkend eigen repertoire op de bouwen.