Meteen naar de inhoud

Chip Taylor, In Search of a Heartbreak

Chip Taylor (James Wesley Voight, de broer van acteur Jon Voight – o.m. van de hitfilm Midnight Cowboy) wordt 21 maart van dit jaar 80 jaar oud, maar stoppen met schrijven en (fluister)zingen is er absoluut niet bij, na zijn ongeveer 40e collectie songs met als titel ‘Whiskey Salesman’ in 2019 is er alweer een opvolger, deze ‘In Search of a Heartbreak’. Net als de CD’s van de laatste jaren is er sprake van prachtige ingetogen liedjes met een ditto begeleiding. We horen Chip op gitaar, (fluister)vocals en harmony vocals, optigan (een merkwaardig muziekinstrument uit de vroege jaren 70 dat gebruik maakt van licht om samples op een disc af te spelen) en samples naast medeproducer Goran Grini op piano, pump organ, bas, mellotron, optigan, samples, marxofoon, klavecimbel, celeste, Rhodes piano en autoharp. Het is een prachtig muziekbehang dat de beide heren neerzetten, gevoelige songs doen de rest. Er verandert niet veel meer in de muziek van Chip Taylor, maar er is sprake van meer van het mooie zelfde en wie maalt daarom. In het nummer ‘Little Girl in Blue’ zingt Hege Brynildsen mee. De CD is opgenomen in Halden, Noorwegen.

Chip is als altijd adembenemend goed. Wat een ongebreidelde creativiteit heeft deze songwriter-gigant, we weten allemaal dat hij een serie superhits op zijn naam heeft in de jaren 60 en 70 van de vorige eeuw, denk aan ‘Wild Thing’, ‘With A Girl Like You’ (beide van The Troggs, beide in 1966), ‘Angel of the Morning’ (1968, Merrilee Rush en 1981, Juice Newton) en ‘Storybook Children’ (1967, Billy Vera en Judy Clay en onze Sandra en Andres). Inmiddels staan er vele honderden songs op zijn naam. (Trainwreck Records).

Scroll To Top