Sass Jordan, Rebel Moon Blues

Sass Jordan is een in het Britse Birmingham geboren rock-chick, die op 3-jarige leeftijd met haar ouders naar Canada verhuisde. Haar muzikale interesse werd aanvankelijk in gang gezet door The Band, maar tot haar voorbeelden rekent ze onder meer Anthrax, Judas Priest en Ozzy Osbourne. Dus dit geeft wel aan in welke richting we het qua stijl moeten zoeken.

Tussen 1988 en 2009 leverde ze zeven prima albums af, die in totaal meer dan een miljoen keer over toonbank gingen. Daarna werd het stil rond haar, tot ze in 2017 haar album Racine Revisited aflevert, een remake van het album Racine uit 1992.

En dan ligt nu het album Revel Moon Blues in de winkels, waarop de zangeres begeleidt wordt door de Champagne Hookers, bestaande uit Chris Caddell (gitaren), Jimmy Reid (zang/gitaar), Derrick Brady (bas/zang) en Casius Pereira  (drums). Tevens te horen zijn Steve Marriner op harmonica en Jesse O’Brien achter de toetsen.

Sass Jordan was altijd al een blues zangeres, ze had 40 jaar nodig om dit door te krijgen, aldus het bijgeleverde CD profiel. Tja, persoonlijk blijf ik haar een uitstekende rock-zangeres vinden, die een blues album heeft gemaakt. Zeven prima vertolkte covers en één eigen nummer, te weten The Key. De covers zijn vrijwel allemaal gebaseerd op de versies van vooral blanke bluesrockers. Zo is Too Much Alcohol, qua tekst en opbouw overgenomen van de Rory Gallagher versie en heeft weinig te maken met het origineel van J.B. Hutto. Een beetje in stijl van rocker Gary Moore, toen die een blues CD uitbracht. Diens Still Got The Blues wordt trouwens door de Canadese prima gebracht.

Haar laatste album met origineel werk dateert dus eigenlijk uit 2009 en gezien haar productie tot die tijd had ik iets meer verwacht van haar nieuwe album, maar slecht is het zeker niet en zal met name de liefhebbers van pittig blues-rock werk prima kunnen bekoren.