David Starr, Beauty and Ruin

Een verrassend project, deze CD van David Starr, een singer-songwriter uit Colorado in de USA. Hij is zowaar al aan zijn negende CD toe. De moeite waard, dit Beauty & Ruin, opgenomen in Nashville met een oude bekende als producer en co-writer van een vijftal originele songs, John Oates, de ene helft van popduo Hall and Oates. De man is 71 en draait blijkbaar nog volop mee. Een andere oude bekende schreef op een song mee, Wood Newton (73 jaar). Wie kent hem nog, hij maakte een geweldige LP in 1979 simpelweg Wood Newton genaamd? Ik heb de LP er maar bijgepakt….Bijna jeugdsentiment. Maar terug naar de nieuwe CD van Starr, geworteld in folk, country en pop. Met name de start van de CD is prachtig, ‘Laura’ (geschreven met Oates) is een mooi liefdesliedje, de tweede song is het hoogtepunt van de CD, ‘Beauty & Ruin’ (met Dana Cooper) is een sublieme ballad: ‘The crooked road that I wound up on led me to you and now you’re gone. Our sky of blue turned cold and gray, beauty and ruin at the end of the day’, aldus Starr. De begeleiding is zeer adequaat, we horen naast gitaren (o.m. Dan Dugmore, John Oates en Starr zelf), bas (o.m. Glenn Worf) en drums ook pedal steel (Dugmore), mandoline (Dugmore), cello en fiddle. Maar liefst zes anderen zingen mee (background), o.m. Telisha Williams van The Wild Ponies (er staat een door hen geschreven song op de CD), Oates, Irene Kelley en Dana Cooper. Het merendeel van de songs heeft een redelijk stevige poppy inslag. De inspiratie voor de songs kwam van het boek ‘Nothing is Left’ (1972, geschreven door David’s grootvader Fred Starr). ‘Beauty & Ruin’ is een prima CD van een goede singer-songwriter met een prima stem. (Cedaredge Music)