Joe Edwards, Keep On Running

De Engelse tiener Joe Edwards nam ontslag als kelner in een coffeeshop om in lokale bars muziek te spelen. De jonge troubadour speelde covers van favoriete musici als Jimi Hendrix, Stevie Ray Vaughan en B.B. King. Misschien niet de meest voor de hand liggende helden voor een jonge singer-songwriter, maar wel een duidelijke verwijzing naar de muziek die de Engelsman zelf wilde gaan maken. Na een van de vele optredens besloot Edwards opnieuw naar school te gaan. Hij behaalde zijn diploma aan The Liverpool Institute For Performing Arts. Niemand minder dan Paul McCartney feliciteerde hem bij de uitreiking van zijn bul.

Edwards vond na zijn studie een plek achter de drumkit van de groep The Wishing Well. Tijdens een tournee met de folkrock groep door Europa begon Edwards eigen teksten te schrijven. Hij noteerde kleine, dagelijkse gebeurtenissen over reizen, relaties, liefde en het continue afscheid nemen van mensen. Op de hoezen van een aantal van zijn favoriete albums vond hij de studio Henhouse Studios in Nashville. Edwards had daarbij de wens dat Steve Dawson (Kelly Joe Phelps, John Hammond, Birds Of Chicago) achter de knoppen zou plaats nemen.

De langspeler Keep On Running is in tien dagen live opgenomen. Edwards speelt gitaar en is verantwoordelijk voor de vocalen. Alex Edwards drumt, Jeremy Holmes beroert de basgitaar, Chris Gestrin drukt toetsen in en producer Steve Dawson plukt aan de gitaren en neemt de dobro en de pedal steel voor zijn rekening. Edwards brengt teksten in die hij tijdens zijn vele reizen schreef.

Opener ‘Beth’s Song’ komt bijna prevelend naar de luisteraar. De pedal steel van Dawson bepaalt de sfeer van de rustige track, de woorden van Edwards ademen rust en warmte. ‘Capital Blues’ volgt en is een lichtvoetig liedje over reizen zonder geld.

If You Ain’t Got No Money
They Call It The Capital Blues

Het nummer ‘Keep On Running’ is niet alleen de titeltrack, maar ook de eerste singel. Het liedje heeft een eenvoudige clip. Reizen (‘running’) op een brommer leidt tot toevallige en vooral verrassende ontmoetingen.

Het debuut Keep On Running is een album met zachte, gevoelige en warme folkmuziek. In elk van de elf nummers is de underdog de held, is het humeur goed en zullen “the bastards” in ‘Don’t Let The Bastards Get You Down’ niet overwinnen. Naast de muziek nam Edwards het ontwerp van de hoes voor zijn rekening en maakte hij met zijn vrouw de clip voor de singel. Keep On Running is een release om trots op te zijn. (Tiny Mountain Records)