Tracey Barnett , Heart Soul Feeling

Enkele jaren geleden, ik schreef toen nog voor een ander online muziekmagazine, kreeg ik de cd ‘Heart Soul Feeling’ van Tracey Barnett opgestuurd om te recenseren. Na een aantal malen naar het album geluisterd te hebben was ik behoorlijk onder de indruk en heb dat in onderstaande review ook niet onder stoelen en banken gestoken. Ik ben haar daarna blijven volgen en ben van mening dat zij een talent is dat zeer zeker in Europa gewaardeerd zal worden. Echter zo ver is het nog niet, ze is hier onbekend en haar albums zijn hier moeilijk te krijgen, behalve dan via haar webshop, doch desalniettemin is Tracey Barnett een dame om echt in de gaten te houden!Tracey Barnett, geboren, getogen en wonende in Bridgetown, Zuid West Australië is niet iemand die je muzikaal in een hokje moet stoppen. In haar geval is het niet eens te doen want Tracey houdt erg van experimenteren met verschillende muziek-stijlen en invloeden en dat doet ze heel goed en aantrekkelijk. Haar solo carrière begon twaalf jaar geleden. Zij speelde voornamelijk op straat (she was a busker), zo ook tijdens het Blues At Bridgetown Festival. Bij een van de daar optredende artiesten viel zij op en hij nodigde haar uit om in zijn voorprogramma tijdens het festival op te treden. Dit kreeg een vervolg bij zijn andere shows in het Zuid Westen van Australië. Haar optredens waren een groot succes en binnen enkele maanden deed zij haar eigen gigs. Eerst in haar geboorte regio en niet veel later in heel Australië. Nu staat zij bekend als de meest uitgesproken ‘one-woman band’ compleet met stomp-box, akoestische gitaren, een blues mondharmonica en een prachtige, veelzijdige stem. Een live optreden van haar schijnt een belevenis te zijn. Ook is zij inmiddels een van de meest toerende artiesten met ruime podium ervaring op de bekende festivals en heeft diverse nominaties en prijzen gewonnen waaronder de WAM (West Australian Music) 2016 Blues/Roots Song of the Year’ en de ‘Womans Divisions of the Lancelin Buskers Festival’ eveneens in 2016. Vaak treedt zij samen op met bekende musici als Donavon Frankenreiter, Tex Perkins en Wendy Matthews. In 2010 bracht zij haar eerste EP uit, genaamd ‘The First Of Many‘ en daarna in 2013 de EP ‘Blooming‘.

Nu dus haar eerste echte album ‘Heart, Soul, Feeling’. Het is een prachtig gevarieerd album geworden waarop zij met overtuiging laat horen dat zij zich niet in een hokje laat plaatsen. Goede teksten gezongen met haar stem die in elk nummer weer een andere sfeer oproept en dus blijft boeien en begeleid door haar krachtige en originele gitaarspel. Het is een mix van roots, rock, folk en country. Al haar songs hebben een duidelijke verbinding met het land. Ze zegt ook dat het reizen door Australië haar veel over haarzelf en over haar prachtige land geleerd heeft. Uiteraard mag op dit album dus ook niet het inheemse instrument de didgeridoo ontbreken. Met name in het nummer Beat Of The Land is dit instrument en de Didgeridoo Beatbox, mooi gespeeld door Nathan Kaye, goed te horen. Het heeft toch iets magisch en voegt een unieke sfeer toe. Omdat zij (nog) niet buiten Australië optreedt moeten we het doen met dit mooie album waar ik met plezier naar luister, regelmatig naar zal blijven luisteren en een vaste plaats heeft gekregen in mijn platenkast. Inmiddels zijn er nog twee singles van haar verschenen: ‘Gotta Get Out’ over een heftige depressieve periode die zij onderging en waar zij met pure wilskracht beter uitkwam; al met al een positief nummer. Haar optimisme straalt ook van de dit jaar uitgebrachte single ‘Eyes Forward’. Beiden zijn, samen met haar albums en EP’s te beluisteren op alle streaming kanalen, als Spotify en iTunes.