Meteen naar de inhoud

The Dynamite Blues Band, Medicine

Medicine is de titel van het derde album van The Dynamite Blues Band. En dan krijgen we kort na het verschijnen van dit album te maken met het Corona virus. Helaas is dit album niet het medicijn tegen de ziekte, maar zet dit album op en de muziek maakt de ons opgelegde beperkende maatregelen een stuk verdraaglijker.

We hebben wel even op dit derde album van de band moeten wachten, maar het was zeker de moeite waard. De heren hebben weer twaalf verse zelfgeschreven nummers afgeleverd, die er stuk voor stuk mogen wezen. Wesley van Werkhoven weet de nummers vocaal op overtuigende wijze neer te zetten en zorgt tevens voor degelijk harmona spel. Jacob (J.J.) van Duijn levert weer creatief gitaarspel af en de ritmesectie, bestaande uit bassist Renzo  van Leeuwen en drummer Jan Aandewiel zorgen voor een betonnen fundering.

De band wordt soms vergeleken met de Red Devils, maar persoonlijk haalt het bij mij herinnering naar boven van de oude Fabulous Thunderbirds. De heren weten heerlijke nummer met sterke teksten te schrijven en deze ook nog eens op uitstekende wijze te vertolken. Twaalf nummers, die live ongetwijfeld weer als een huis staan. Goed, het is eigenlijk wat we verwachten van The Dynamite Blues Band, geen vernieuwing of onverwachte avontuurlijke zaken, maar gewoon consolidatie van het hoge niveau van de vorige albums en daar is niets mis mee. Het live repertoire wordt weer heerlijk opgefrist en we kunnen er weer even tegenaan.

Zwakke nummers staan er niet op, op deze CD met swamp blues, rock ‘n’ roll, Texas- en Westcoast blues gevulde plaat. Wel een paar uitschieters, die ik toch nog even wil vermelden, het Swampy Double Barrel Schotgun, het met een dreigend en spannend ritme gespeelde Messed It Up, Schizophrenic Woman en het door Wesley en J.J. met zijn tweeën gebrachte eerlijk bluesy This Ain’t Goodbye. De lat lag hoog, maar de heren hebben deze toch weer overtuigen weten te halen. Tijd dat er voor het Corona virus een medicijn komt, waarna de heren hun Medicine weer door het land kunnen distribueren.

Scroll To Top