Mandy Marylane

Een singer-songwriter met een dijk van een (bluesy) stem, meet Mary Marylane uit Miami, Florida. Bij de introductie van haar titelloze debuut-EP introduceert ze zich als ‘A songstress who creates folk and accoustic music with a storytelling soul’. Akoestisch is haar muziek zeker, maar ik zou haar muziek het liefst willen omschrijven als blues met een folky soul. Grappig is dat de intro’s van vier van de vijf songs op de CD mooi gespeelde klassieke juweeltjes zijn, waarvan ‘Romance Anonimo’ (onbekende componist) ieder zeer bekend in de oren zal klinken en Schuberts ‘Ave Maria’ uiteraard ook. De andere twee zijn onbekend, maar niet minder fraai: werkstukjes van (de mij onbekende) Matteo Carcassi en (ditto) Leo Brouwer`. De vijf songs zijn alle van Mandy zelf en ze brengt ze met een stem die sterk doet denken aan de prachtige volle stem van Dayna Kurtz. Mandy begeleidt op akoestische gitaar, 12-string gitaar en tambourine, alleen in het laatste nummer is er hulp op snare and kick drum.

Alles bij elkaar vind ik deze EP een aangename verrassing, Mandy Marylane brengt soulvolle blues met een stem die indringt en beklijft. Luisteren is beslist aan te raden. (Y&T Records)