A Choir Of Ghosts, An Ounce Of Gold

In september vorig jaar maakte het Real Roots Cafe al melding van een aanstaande release van het uit Zweden afkomstige A Choir Of Ghosts. Met de video, van de titeltrack van hun debuutalbum, An Ounce Of Gold, dat in oktober zou uitkomen, volgenden er nog een aantal single release op Spotify. De melancholische en melodieuze folk rock liedjes als Better Off Alone(feat. Ellen Sundberg), Southwest Of The Moon en Sinner In Rapture gingen vooraf aan deze verlate release.

Frontman James Auger liet zich muzikaal inspireren door Kurt Cobain, The Tallest Man on Earth en Hollow Coves. Je komt daar dan ook niet omheen, als je naar deze plaat luistert. De CD bevat elf erg fraai geproduceerde semi georkestreerde en akoestische songs. Tekst fanatiekelingen komen volop aan hun trekken. James Auger en producer Jerry Benn creëren een zoektocht naar het luisterend oor. Ze houden het dicht bij het lijf. Zelden zulke open, begrijpbare eerlijke tekst dichterlijke kunststukjes gehoord. Boosheid over uitgehaalde streken waarmee hij anderen pijn heeft gedaan waar het excuses op volgt. Ga er maar aanstaan! Auger stapt buiten de gebaande paden en wil geen deel uitmaken van een verloren generatie. Hij deed er drie jaar over om dit allemaal te bedenken. Je kan het perfectionisme noemen, feit is echter dat hij zijn onderwerpen een loepzuivere woordenkeuzes zorgvuldig gekozen heeft.

Met song als The Days Fade Quicker, Driving Home en I’m Only Human tonen A Choir Of Ghosts tonen aan dat we meer van ze zullen horen. Hopelijk zijn ze bereidt dit actief, tijdens hun live shows, ook waar te maken. We gaan het meemaken! (Greywood Records)