Paris Texas, When You’re Gone

Achter de naam Paris Texas gaat een vijfkoppige band schuil onder aanvoering van de Belgische songwriters Gerrit Huppertz (tevens gitaar) en Dave Crokaerts (tevens twelve string gitaar). Na een aantal roadtrips van de heren door het gave zuiden van de USA is een intense liefde voor de daar veel gespeelde Americana geboren. De CD is doorspekt van akoestisch gespeelde instrumenten en de muziek is een prachtig mengsel van country, folk en bluegrass. De overige drie leden van de band spelen op dobro, mandoline en staande bas en op een na zingen ze mee. Verder is er ruimte ingebouwd voor het prachtige spel van Joost van Es op fiddle (in vier songs) en zijn er meerdere drummers actief plus Wim Dufraing op harmonica (twee songs). Alle 13 songs zijn van eigen hand en ik moet bekennen dat ik met heel, heel veel plezier naar de CD heb geluisterd. Paris Texas is een klasseband, de songs blijven prettig hangen, doen soms denken aan het prachtige muzikalke palet van ‘The fantastic expedition van Dillard and Clark’ uit 1968, een van mijn all time favorites op het gebied van bluegrass. Dat is een echt compliment voor dit Paris Texas (overigens was er in 1984 een film met deze titel van regisseur Wim Wenders met magistrale muziek van Ry Cooder, het zou me niets verbazen als hier ook inspiratie voor deze heren in zat).

Nogmaals, deze CD is een verrassend goed geslaagde bluegrass/country CD. Ik  kan liefhebbers van dit genre aanraden om te gaan luisteren, je zal er geen spijt van hebben. (Trad records)