Amberly Chalberg Hi-Line

Amberly Chalberg is een singer-songwriter uit Denver, Colorado, die met ‘Hi-Line’ aan haar eerste full-time CD toe is na een EP, ‘There Will Come a Day’ in 2015. Amberly groeide op in Montana en was al op jeugdige leeftijd bezig met muziek, speelde piano en zong in het schoolkoor. De muziek verdween uit haar leven tijdens het volwassenwordingsproces en kwam terug na haar huwelijk met Kit en de verhuizing naar het hooggelegen Colorado. Er was in hun huis geen ruimte voor een piano, dus kocht Kit een gitaar voor zijn vrouw en na de nodige lessen was Kimberley klaar om uit te groeien tot volwaardig singer-songwriter. Dat haar vader in 2013 darmkanker kreeg werd een inspiratie om liedjes te schrijven om haar vader op te beuren en zo ontstond haar EP in 2015. Kimberley groeide door, schreef meer songs en vond een goede producer in Nederland (ja, echt), Colorado. In haar begeleidende band horen we gitaren (twee man, o.m. lap steel, drums/percussie en basgitaar. Verdere bijdragen zijn er op harmony vocals, piano, B3, harmonica, pedal steel, meer gitaar (producer Todd Adelman, de tweede producer is echtgenoot Kit) en nogmaals percussie. Alle songs zijn van Amberly, een ervan schreef ze met Andy Palmer. Het resultaat is goed, maar niet bijzonder. Meer van hetzelfde, dus. Nette songs, goede begeleiding, maar mijn hart gaat niet echt open voor Amberly. Als invloeden noemt ze Bonnie Raitt, Brandi Carlile en Jason Isbell, haar muziek is alt-country en folk. Degelijk werk, goede stem, dat wel. (Independent).