Nora Jane Struthers, Bright Lights, Long Drives, First Words

Nora Jane  is geboren in Virginia, was folk-rockish bezig in haar tienerjaren, koos aanvankelijk voor het onderwijs (docente Engels), maar ging in 2008 door in de muziek. In 2010 komt haar solo-debuut uit, met hulp van o.m. Tim O’Brien en Stuart Duncan. Vanaf 2012 treedt ze op met haar eigen band “The Party Line’. Met deze band verschenen CD’s in 2013 (‘Carnival’), 2015 (‘Wake’) en 2018 (Champion’). Er is een duidelijke ontwikkeling te bespeuren in de richting van stevige country-rock en dat is op deze nieuweling, deze ‘Bright Lights, Long Drives, First Words’, af en toe behoorlijk hoorbaar. Het begint overigens vrij rustig met een zestal echte country-songs, met nummer vier, ‘A Good Thing’, als akoestisch hoogtepunt dankzij de spaarzame begeleiding en mooie samenzang. In nummer 3, ‘Turnpike’ en nummer zeven gaat ze vervolgens behoorlijk los, dit ‘To Catch a Phoenix’ had voor mij niet gehoeven, nummer negen (‘Cold and Lonely Dark’) is een pittig, maar aangenaam walsje. De CD is opgenomen toen Nora Jane acht maanden zwanger was van haar  dochter Annabell, ruim een jaar later komt de CD dan uit. Net als op de voorgaande twee CD’s kan haar partner Joe Overton zich uitleven op banjo, fiddle, pedal steel en vocals. De overige leden van de band brengen bas, drums en meer gitaren in. Net als op de voorganger uit 2018 zorgt klasbak Neilson Hubbard (eind van de maand is hij te bewonderen bij de concerten van The Orphan Brigade, samen met Ben Glover) voor de productie.

Weer een beetje steviger, maar met een paar schitterend mooie country songs in het begin, dus eigenlijk voor elk wat wils. (Blue Rose Records).