Meteen naar de inhoud

Frazey Ford, U Kin B the Sun

Frazey Ford (Vancouver, B.C. Canada) was ooit een van de oprichters van de folkgroep The Be Good Tanyas (waaruit destijds o.m. Po’ Girl ontsproot). Sinds 2010 brengt ze ook solo werkstukken uit, die zonder mankeren goed worden ontvangen. Het solodebuut Obediah stamt uit 2010 en opvolger Indian Ocean uit 2014. Nummer drie, opgenomen in haar woonstad Vancouver, is er dus nu en zal de liefhebbers van soulpop met een funky feel zeer aanspreken.

Direct al bij de eerste songs op de CD, ‘Azad’ en ‘U and Me’ horen we Frazey genieten van haar heerlijke songs, haar licht vibrerende stem komt gevoelig door, de begeleiding (Darren Parris op bas, Leon Power op drums en verder Phil Cook op piano/orgel en Craig McCaul op gitaar) is prachtig volgend en bijpassend. In ‘Azad’ zegt Frazey: ‘Behold, there is beauty in this world, so hold on every way that you know how’ Haar commentaar daarop: ‘Er is iets in die song over overleven en over de liefde die mijn familieleden en ik voor elkaar hebben bij heftige situaties’. Ze is jazzy met een aangenaam kabbelend ritme op ‘Holding it Down’, ‘Purple and Brown’ en ‘The Kids Are Having None of This’. Eindeloos mooi is ‘Mother fucker’, jazzy soul op zijn  best. Gewoon alle elf goed!

Alles bij elkaar is deze nieuwe Frazey Ford betoverend, aangrijpend en gevoelig. Die stem, die begeleiding, die prachtige arrangementen, alles klopt, bijzondere muziek, geheel eigen stijl.

Scroll To Top