Lynne Hanson, Just Words

Lynne Hanson is een uitstekende singer-songwriter uit Ottawa, Canada, die in 2020 komt met haar zevende solo-CD sinds 2006. Ze treedt tegenwoordig op met haar band The Good Intentions en ook regelmatig met plaatsgenoot Lynn Miles (in 2018 verscheen de CD ‘Heartbreak Song For the Radio’). Lynne heeft haar muziek wat steviger gemaakt, er wordt behoorlijk gerockt op de nieuwe CD, de recensies zijn lovend, haar stem wordt veelal vergeleken met Gretchen Peters (bingo!), Lucinda Williams en Kim Richey.

Aanwezig op de CD zijn (wederom) M. J. Dandeneau van de folkformatie ‘Oh my darling’ (op bas), verder Kevin Breit (gitaren), Catherine MacLellan (vocals) en Justin Rutledge (gitaar, harmonica). Producer is Jim Bryson, de opnames vonden plaats in Kingston en Stittsville in Ontario, Canada. Zoals ik al zei, er wordt wat steviger gewerkt, ‘Just Words’ en ‘Higher Ground’ hebben een duidelijke bluesfeel, ‘Such a Random Thing’ balanceert tussen folk en country, ‘Lollipops and Roses’ is subtiele popmuziek met een denderende elektrische gitaar. Heel mooi, country op zijn mooist, is “Hemingway’s Songbird’, mijn favoriet vanwege het prachtige arrangement. Wat eens te meer opvalt bij deze prachtige CD is de soepele en zuivere, donkere stem van Hanson. Heerlijk!

Wederom komt Lynne met sterke, gevoelige, persoonlijke songs in een mooie gevarieerde setting. Wel rekent Lynne en passant af met haar demonen en twijfels en weet de juiste woorden te vinden.