Sarah Lee Langford, Two Hearted Rounder

Een debuut van een country-dame, een van de vele uit de afgelopen tijd. Wat bij de muziek van Sarah Lee Langford in de eerste plaats opvalt is haar stem. Een stem die zowel zal bekoren als afstoten. Indringend, licht onvast, in feite een pure countrystem die wat mij betreft doet denken aan Iris Dement. Wat daarna opvalt is de hoofdrol voor een prachtig zingende en duidelijk aanwezige pedal steel (Ford Boswell, mij niet bekend). Verder in de begeleiding Sarah op haar gitaar en gitaar, bas en drums, verzorgd door rockers uit Birmingham, Alabama, waar Langford vandaan komt. Helaas heb ik weinig informatie over Langford kunnen vinden. Ik heb ook de alom aanwezige one-sheet niet gekregen. Dus is het lastig om veel over het gebodene te kunnen zeggen, zeker doordat Sarah haar teksten niet bepaald duidelijk articuleert. Maar het totaal is beslist aangenaam te noemen, er wordt prima gemusiceerd immers, mat aandacht voor pure klassieke country, waarmee Langford duidelijk haar inspiratie vandaan haalt. De songs zullen ongetwijfeld persoonlijk zijn en de moeilijke kanten van het bestaan beschrijven, getuige titels als ‘Growing Up’, ‘Keep your Diamonds’ en ‘Sing My Own Love Song’. In ‘What Came First’ vraagt ze zich af ‘Is it the love or the hurt’. Er wordt gehonkytonkt (meerdere songs), geshuffeld (‘Watch Me’, waarin de onsterfelijke strofe ‘I haven’t used up all my good years yet’), er is een heerlijk roffelend ritme (‘Keep Your Diamonds’). Kortom, ook wel genoeg variatie.

Ik vond ‘Two Hearted Rounder’ best wel een aangename cd, hoewel wat eenzijdig door de voortdurende hoofdrollen voor die zang en die pedal steel. (Cornelius Chapel Records)