Meteen naar de inhoud

The Secret Sisters, Saturn Return

The Secret Sisters oftewel de zussen Laura Rogers en Lydia Slagle uit Muscle Shoals, Alabama. Ik had hun naam al wel eens voorbij zien komen op de verschillende americana websites. Maar tot voor kort had ik mij niet in de muziek van de Secret Sisters verdiept. Totdat ik las dat Brandi Carlile hun nieuwe album ‘Saturn Return’ produceerde. Carlile heeft een aantal succesvolle jaren achter de rug met in 2018 haar album ‘By The Way, I Forgive You’, vorig jaar richtte ze samen met Amanda Shires, The Highwomen op met een fijne debuutplaat tot gevolg en produceerde ze samen met Shooter Jennings het comeback album van Tanya Tucker getiteld: ‘While I’m Livin’. Carlile zat voor de vorige plaat ‘You Don’t Own Me Anymore’ ook op de producers stoel. Dus mijn interesse in deze plaat was groot.

Op opener ‘Silver’, laten de zussen direct hun mooie samenzang horen. In de negen nummers die daarop volgen worden onder andere het moederschap (tijdens de opnames van dit album waren beide zussen zwanger), het zien opgroeien van je kinderen, het ouder worden van je ouders, de liefde en de realiteit van het leven met al zijn mooie en minder mooie kanten, belicht. Dit alles voorzien van mooie instrumentatie met zelfs hier en daar een scheurende gitaarsolo zoals op het nummer ‘Cabin’. Ook mooi is het nummer ‘Late Bloomer’ over hoe lang het ook duurt als je maar wil dan kom je er wel. Andere noemenswaardige nummers zijn ‘Tin Can Angel’ en het prachtige ‘Nowhere, Baby’.

The Secret Sisters leveren een prachtig album af met ‘Saturn Return’ en voor mij aanleiding om hun vorige albums te gaan beluisteren.

Mocht je The Secret Sisters live willen zien vanaf eind februari begint hun tour waarbij ze op vrijdag 26 juni en zaterdag 27 juni Nederland aan doen. In respectievelijk de grote zaal van Paradiso te Amsterdam en een dag later op het Rotterdam Bluegrass Festival. Er zijn nog kaarten te koop. (New West)

Scroll To Top