Meteen naar de inhoud

Jamie Freeman, Dreams About Falling

Jamie Freeman is een singer-songwriter uit de UK, East Sussex om precies te zijn. Na zijn activiteiten als frontman van The Jamie Freeman Agreement werd het tijd voor een solo-project en daarvoor nam hij beslist geen halve maatregelen. De debuut-CD, ‘Dreams About Falling bevat 10 mooie songs , waarvan hij er twee alleen schreef en bij de overige 8 hulp kreeg van een antal bekende namen in het Americana-veld. Wat te denken van Ben Glover (binnenkort in ons land te bewonderen met zijn The Orphan Brigade (o.m. met Neilson Hubbard, die ook de productie van deze CD van Jamie voor zijn rekening nam), Angeleena Presley (zingt ook prachtig mee op ‘I Miss Those Bars’), Brandy Zdan (zingt mee op ‘Standing on a Star’), Doug & Telisha Williams, Michael Logan, Amy Speace (zingt mee op ‘The Man I Want to be’) en Amy Tudor (als enige twee songs). De muziek die Jamie ons voorschotelt is duidelijk popgericht, dus is in feite een popgeinfecteerde Americana, maar de songs zijn  zeer de moeite waard en de begeleiding ook met alweer de nodige bekende namen uit de Americanawereld als Will Kimbrough (gitaren), Barry Walsh (de echtgenoot van Gretchen Peters) op piano en ook Neilson Hubbard op hammond, Mellotron en piano. Verder horen we bas, drums, percussie en cello. Het zal niemand verbazen dat dit fraais is opgenomen in Nashville.

Gewoon een degelijk project, deze pop gerichte CD van Jamie Freeman, luistert aangenaam weg. (Union Music Label).

Scroll To Top