Darlyn, Was It A Dream

Altijd spannend zo’n debuutalbum, zeker voor de betrokkenen maar ook de schrijvende pers is altijd nieuwsgierig naar een nieuw verrassend geluid. Nu hadden we de afgelopen jaren al enkele mooie voorproefjes gehad van Darlyn in de vorm van de EP ‘Fallow Land’ in 2015, enkele singles zoals ‘Stepping Stone’ en de fraaie cover ’I Think We’re Alone Now’ waarmee Darlyn de NPO Radio 2 TopSong van 2019 scoorde. Veel media aandacht ook van DWDD, NPO 3FM Live, en Rob Stenders. Maar nu dus het fonkelnieuwe album ‘Was It A Dream’ waarvan ik vind dat dit een hele sprong voorwaarts is in hun toch al indrukwekkende muzikale carrière. Naast dat dit album heel mooi geproduceerd is, dus helder en open klinkt en vooral diepgang heeft, zijn stuk voor stuk de songs ook spannend, aantrekkelijk om naar te luisteren en doen je ook verlangen naar meer. De wisselende stijlen die variëren van pure rock tot een fraaie ballad, het gedoseerde gebruik van elektronische geluiden, het gitaarspel van Wessel Herbschleb, de viool van Nadine Dekker die echt iets toevoegt, en niet te vergeten de werkelijk zeer mooie, flexibele stem van zangeres Diwa Meijman maakt dit album voor mij tot de verrassing van 2020. En laat ik de andere musici vooral niet vergeten, deze band is compleet en in balans en dat hoor en voel je. In een kort gesprek met gitarist Wessel Herbschleb vertelde hij hoe het schrijfproces bij Darlyn werkt: “Wat betreft het schrijfproces begint dat eigenlijk altijd bij mij en Diwa Meijman. Als we eenmaal een mooi opzetje voor een song hebben nemen we een demo op (dit doen we gewoon thuis). Vervolgens nemen we dat mee naar de oefenruimte en werken we het uit met de band. Het is dus absoluut een ‘team effort’ waarbij de song pas echt gaat leven als de hele band er bij wordt betrokken. Maar het eerste idee en de tekst komt dus van ons twee.”

Darlyn is: Diwa Meijman (zang) deed backing vocals bij onder andere Dewolff en studeert momenteel af aan het conservatorium in Amsterdam; Wessel Herbschleb (gitaar) sessie muzikant bij o.a. Blackbird en Ruben Hein; Wouter Tuinhof (keyboards) sessies met Joe Buck; Nadine Dekker (viool) deed verschillende studioklussen voor o.a. Anna Rune en Luka; Guido Nederstigt (bas) speelde mee met Yori Swart en Anna Rune; Remy de Boer (drums) deed sessiewerk voor Van Common en Emil Landman. Twaalf prachtige nummers op dit album ‘Was It A Dream’ en ik wil nog méer! (Goomah Music)