Water and Sand, Catching Light

Het album Catching Light volgt het in 2016 verschenen titelloze debuut op van het country-folk duo Water and Sand, dat bestaat uit Kim Taylor en Todd Thibaud. Vooral laatstgenoemde is waarschijnlijk bij countryrock aanbidders geen onbekende door diens solorepertoire, de gelegenheidsband Hardpan en het samenwerkingsverband met singer-songwriter Joseph Parsons. Kim Taylor heeft een aantal soloalbums op haar naam staan en werkte onder anderen samen met Ron Sexsmith en Over The Rhine.

Qua richting borduurt Catching Light voort op het debuut, dat wil zeggen: uiterst toegankelijk en verfijnd klinkende liedjes, dankzij sterke melodieën, sobere instrumentale vormgeving en heerlijk relaxt gezongen duetten, hun handelsmerk. Thibaud bezit een fluwelen stem met licht soulrandje, die uitstekend harmonieert met de sensuele folky stem van Taylor. Ze worden daarbij wederom ondersteund door Thomas Juliano op een grommend rockende elektrische – of melancholieke sound van de akoestische gitaar, soms aangevuld door (bassist) Sean Staples op mandoline. De twaalf persoonlijke liedjes, die veelal handelen over het brede spectrum van volwassen relaties, zijn stuk voor stuk van een tijdloze klasse. Voor wie het repertoire van Buddy and Julie Miller en Mandoline Orange hooglijk waardeert, is Catching Light in het bijzonder aan te bevelen. (Blue Rose Records)