JP deKlerk, Rock& Roll Principal

De titel van deze lekkere CD intrigeerde mij, ‘Principal’ is immers de term voor een rector van een middelbare school. En omdat ik in mijn werkzame leven 30 jaar heb mogen genieten van het bestaan als conrector van een grote middelbare school in Den Haag  was ik heel benieuwd naar de achtergrond van deze JP deKlerk (Jan Piet de Klerk). De man woont en werkt in Middelburg en is naast zijn onderwijsbaan al vele jaren actief als musicus. Na deel te hebben uitgemaakt van enkele bands  nam hij in 2017 zijn eerste solo-CD op in zijn woonkamer in Middelburg met als titel ‘The Old Church Road’ (‘Oude Koudekerkseweg’) met daarop eigen songs, een wedergeboorte als singer-songwriter. Daarvoor had hij een eigen band: JP & The Seeger Sessions Band, u begrijpt het al, naar aanleiding van Springsteen, JP was flabbergasted nadat hij in de auto in 2007 Springsteen’s ode aan Seeger hoorde en heeft dat zelf dus ook gedaan met overigens twee theatersessies in ons land tot gevolg. Dat hij dat naast zijn baan kon doen verbaast mij als ervaringsdeskundige wel. Maar laten we teruggaan naar zijn tweede CD, ‘Rock & Roll Principal’. Ik heb met toenemend genoegen naar zijn werkstuk geluisterd. Een leuke afwisseling van rustige nummers en rockers (met name de titeltrack rockt behoorlijk). Leuke begeleiding met zijn vrouw op percussie en vocalen, verder ruimte voor gitaren (ook JP zelf), harmonica, mandoline, pedal steel, accordeon, bas en drums. Het afsluitende nummer, ‘Light of my Life’ (vermeld als ‘spontaneous live version’) heeft zelfs een heel strijkkwartet in de gelederen.

‘Rock & Roll Principal is een leuke CD, een knappe CD, deze veelzijdige JP is iemand om te koesteren en goed in de gaten te houden. Lof!!! (Independent)